Verdwenen zaken van de DDR

De Duitse Democratische Republiek is al ruim 30 jaar passé. Ook zijn er niet veel dingen uit de DDR die hun weg naar het verenigde Duitsland hebben gevonden. Van de talloze bekende Oost-Duitse merken en producten zijn er maar weinig in de winkelrekken en huishoudens in heel Duitsland terechtgekomen.

Gezegend zijn zij die ooit hun kampeervakantie in een Bastei-caravan konden doorbrengen! Miljoenen Oost-Duitse burgers gebruikten dagelijks de keukenapparatuur uit de elektrische productlijn van AKA, van de MWM 3 koffiemolen tot de oranjekleurige handmixer RG 28 en de legendarische acosta TG 12 partygrill.

Daniela Grosch heeft een boek geschreven waarin vele voor de hand liggende gebruiksvoorwerpen terug te vinden zijn. Dit boek brengt meer dan 100 dingen in beeld die uit de DDR zijn verdwenen en toont het leven in Oost-Duitsland destijds aan de hand van fraaie foto’s en prikkelende begeleidende teksten.

Het boek is online te bestellen.

Geef een reactie