Nieuwe afleveringen van de Sandmann

Rundfunk Berlin-Brandenburg (rbb) is momenteel vijf nieuwe Sandmann-afleveringen aan het filmen. Zij worden vervaardigd op de Kaiserdamm in Berlijn-Charlottenburg in een glasatelier met behulp van de ingewikkelde stop-motion techniek. Parallel aan de opnames van de verhalen, die gemiddeld drieëneenhalve minuut duren, worden in de werkplaats ernaast met veel liefde woongebouwen, bomen en speelplaatsen, alsook figuren, een hele reeks rekwisieten en een nieuw wagenpark met de hand gemaakt.

Unser Sandmännchen was een kinderprogramma uit de DDR, dat in zowel Oost- als West-Duitsland werd uitgezonden (in West-Duitsland onder de naam: Das Sandmännchen). Wolfgang Richter schreef de muziek van het Oost-Duitse programma op een avond in slechts drie uur, nadat Wolfgang Krumbach hem zijn tekst per telefoon had gedicteerd.

De fans zijn benieuwd met welke voertuigen de Sandmann de kinderen deze keer zal bezoeken. Duurzaamheid is ook belangrijk voor de Sandmann. Hij rijdt naar een woonwijk met een recycling voertuig. Daar kunnen de kinderen hun vuilnis in de ‘mond’ van het voertuig gooien. En zonder verder gedoe, oude yoghurt potten zijn omgetoverd tot een mooie nieuwe gieter.
Daarnaast vliegt de Sandmann met een boekenmobiel en een drone, gaat hij kamperen met een zonnemobiel en slingert hij door de boomtoppen in een hoog touwenparcours. Daar ontmoet hij al snel oude vrienden: Pittiplatsch, Schnatterinchen en Moppi. Samen beleven ze een spannend avontuur tijdens het klimmen. Het is de eerste keer dat de Sandman en Pittiplatsch samen voor de camera zullen staan.

De opnames duren naar verwachting tot april 2022. De vijf afleveringen worden sinds de herfst van 2021 geproduceerd door het productiebedrijf Anderthalb Medienproduktion, geregisseerd door Stefan Schomerus voor rbb (editor: Nina Paysen) in coproductie met rbb media. Het is de eerste productie van nieuwe afleveringen sinds 2017.

De vijf nieuwe Sandmann-afleveringen omlijsten de verhaaltjes voor het slapengaan en worden in juni 2022 uitgezonden rond de 60e verjaardag van Pittiplatsch, die de brutale imp op 17 juni 2022 viert, op ‘Unser Sandmännchen’ op KiKA, rbb televisie en MDR televisie. De nieuwe verhalen zullen vervolgens ook als afzonderlijke films op diverse digitale platforms worden vertoond.

Het succesformat ‘Unser Sandmännchen’ is een coproductie van rbb, MDR en NDR onder auspiciën van rbb. Elke avond kijken meer dan een miljoen jongeren en ouderen naar de Droomzandman op KiKA, rbb-televisie en MDR-televisie. Bovendien worden maandelijks meer dan vier miljoen Sandmann-video’s online bekeken.

Geef een reactie