Vliegtuig van Erich Honecker is nu luxe hotel-suite

Het Baarlose (L) bedrijf PS Aero heeft in Teuge (Gelderland) het vliegtuig waarin voormalig DDR-leider Erich Honecker mee vloog, vermaakt tot een hotelsuite. Het vliegtuig is een Ilyushin IL-18D.

De locatie van het hotel is de luchthaven Teuge, tussen Apeldoorn en Deventer. Het toestel is hier een paar jaar geleden op een dieplader aangekomen omdat de landingsbaan op Teuge veel te kort voor dit toestel zou zijn en omdat dit toestel al vele jaren niet meer luchtwaardig is.

Deze Il-18 is het presidentiële vliegtuig geweest van Oost-Duitsland. Voor de hereniging van Oost en West Duitsland was dit het vervoermiddel van de Oost-Duitse partijleider Erich Honecker. Voor dat doel vloog het toestel onder de vlag van de Oost-Duitse maatschappij Interflug.

De Il-18 is een zeer robuust verkeersvliegtuig. Er zijn er 564 van gebouwd tussen 1959 en 1978.

Het toestel is in de kleuren van zijn voormalige werkgever Interflug naar Teuge gekomen. Daar is het in een grijs/wit kleurenschema gespoten met in de staart het logo van Stella Aviation, de vliegschool die op Teuge gevestigd is. De originele Oost-Duitse registratie is er nog steeds op aanwezig, DDR-STD.
Om het als hotel geschikt te maken is het nodige veranderd aan de binnenzijde van het toestel. Eigenlijk is maar één plek onaangetast gebleven en dat is de cockpit. Deze is nog geheel in takt.

Verder ontbreekt het in de romp achter de cockpit nergens aan comfort. Er is een zitje met luie fauteuils er hangen diverse TV-toestellen, er is een DVD speler, een eettafel en helemaal achter in de romp is een twee-persoons bed gesitueerd.

Het sanitair is royaal uitgevoerd. Er is een ligbad/jacuzzi aanwezig, dubbele wastafel, WC en aparte douche.

En alsof dat nog niet genoeg is, er is ook nog een infra-rood-sauna beschikbaar.

Het hotel boeken kan online.

Geef een reactie