Ludwig Blochberger en Stefan Weinzierl verzorgen lezing ter herdenking aan Val van de Muur

Op zondag 7 november 2021 vindt om 15.00 uur bij het gedenkteken een concertlezing plaats van de kunstenaars Ludwig Blochberger en Stefan Weinzierl, als vooruitblik op de historische dag van de opening van de Duits-Duitse grens op 9 november 1989.

Iets meer dan 30 jaar geleden liep er een grens dwars door Duitsland die het voor veel mensen onmogelijk maakte om vrij te denken, vrij te handelen, vrij te zijn. De Oost-Berlijnse acteur Ludwig Blochberger (o.a. bekend van ‘Der Alte’) en de klassieke percussionist Stefan Weinzierl willen vertellen over de innerlijke Duitse vlucht: Over mensen die alles achterlieten en op het gevaarlijke pad gingen om naar het Westen te vluchten.

Gebaseerd op de bloemlezing ‘Ich musste raus’ van Constantin Hoffmann (MDR), draagt Blochberger vijf echte ontsnappingservaringen van mensen uit Saksen-Anhalt voor, waarbij Weinzierl met zijn diverse instrumenten voor de perfecte soundtrack zorgt. De combinatie van taal en geluid creëert verhalen die zowel als luisterboek als live op het toneel ontroerend zijn in hun intensiteit.

Het evenement wordt georganiseerd door de commissaris van Saksen-Anhalt voor de herwaardering van de SED-dictatuur.

Het aantal deelnemers aan het evenement is beperkt als gevolg van de regelgeving van Corona. Belangstellenden wordt verzocht zich vooraf aan te melden per telefoon (039406 9209 0) of per e-mail.

Geef een reactie