Nieuwe SED-slachtoffercommissaris bezoekt voormalige Stasi-gevangenis

De in juni aangestelde SED-slachtoffercommissaris, Evelyn Zupke, bezocht afgelopen week de Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen. Tijdens een korte rondleiding gaf de directeur, Helge Heidemeyer, haar onder meer een overzicht van de in april voltooide wederopbouw- en renovatiewerkzaamheden in de voormalige Stasi-gevangenis.

Evelyn Zupke (geboren 28 februari 1962 als Evelyn Wiehler in Binz) is de eerste federale commissaris voor de slachtoffers van de SED-dictatuur. De voormalige burgerrechtenactivist in de DDR was lid van de Friedenskreises Weißensee en was als een van de organisatoren van het aan het licht brengen van verkiezingsfraude bij de lokale verkiezingen op 7 mei 1989 betrokken bij de vreedzame revolutie in de DDR.

Geef een reactie