Goitzsche Front maakt rockmuziek met een knipoog naar het Oosten

‘Ostgold’ is het album waarmee de Duitse formatie Goitzsche Front momenteel goed scoort in de Duitse hitparades. In januari dit jaar kwam het album uit met de titelsong ‘Der Osten Rockt’. Het is een keerpunt voor de formatie uit de stad Bitterfeld-Wolfen in de deelstaat Saksen-Anhalt. Twee jaar geleden scoorden ze ook met het album ‘Deines Glückes Schmied’. Met ‘Ostgold’ wil men bezingen hoe het was in de tijd van de DDR en de Koude Oorlog.

De band Goitzsche Front werd in 2009 opgericht. In eerste instantie was het een coverband. Na enkele jaren begonnen de leden hun eigen nummers te schrijven waarbij punkinvloeden de boventoon voerden. Ze lieten zich vooral inspireren door Böhse Onkelz, Berliner Weisse en Verlorene Jungs.

Begin 2012 ontstond het idee om een ​​eigen album uit te brengen en in april van datzelfde jaar begon de opname in de studio. Het resultaat was het debuutalbum ‘Music is my Blood’ op het label KB-Records. Met hun derde album ‘Mo’, dat onder het DOR-label verscheen, slaagden ze er voor het eerst in om de Duitse albumcharts binnen te dringen. Dit werd gevolgd door de albums ‘Deines Glückes Schmied’ (januari 2018) en ‘Ostgold’ (3 januari 2020).

De band trad voor het eerst op in een kleine groep voor vrienden en familie, voordat grotere optredens volgden op het Spreewaldrock Festival, het Back to the Streets Festival of het 20 Years KrawallBrüder concert. In 2015 begon de Aus Ruinen Tour 2015 met de release van het album en verdere optredens op de GOND of het Krautlaut Festival. In 2016 trad de band op tijdens het Alpen Flair Festival in Zuid-Tirol, de GOND, de With Full Force en de Summer Breeze.

In februari en maart 2018 volgde de release van het album ‘Deines Glückes Schmied’ en enkele concerten. Van eind maart tot eind april 2018 traden de musici in het voorprogramma van Frei.Wild op, tijdens concertreizen in Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Van 6 tot 10 juni 2019 was er de tour ‘The East rocking’ met de autocolonne-fans van Oberwiesenthal over Oschatz, Stendal en Eberswalde naar Peemunde. Dit maal was Dieter Birr een speciale gast. Van januari tot maart 2020, net voor de Corona-crisis volgde de ‘Ostgold Tour’ met optredens in 14 Duitse steden en in Wenen.

De band treedt vandaag, na een lange stop vanwege de coronacrisis weer op, in de open lucht in Oschatz.

Foto: Facebook Goitzsche Front

Geef een reactie