Grote vreugde met karton en papier bij Sero in de DDR

Foto’s van een tentoonstelling in Lichtenberg vertellen verhalen over het dagelijks leven in de DDR. Het bureau DDR-Fotoerbe toont persfoto’s van de bouw van de Muur tot de val van de Muur.

Foto’s roepen herinneringen op aan een land dat niet meer bestaat. Zulke gevoelens kwamen in me op toen ik de tentoonstelling “Het andere leven. Oost-Berlijn tussen de bouw van de muur en de val van de muur”.

In de zalen van het fotoagentschap DDR-Fotoerbe aan de Pfarrstraße 113, Lichtenberg, tonen zwart-witfoto’s van persfotografen de gebeurtenissen tussen 1961 en 1989 (tot 7 oktober, vrijdag 14.00 tot 18.00 uur). Deze omvatten Volkhard Kühl’s foto’s van de bouw van de Berlijnse Muur en de bouw van moderne grootschalige woonwijken zoals Marzahn, Thomas Uhlemann’s foto’s van het dagelijks leven in de straten van Berlijn.

Geef een reactie