«

»

aug 22

Bericht afdrukken

Lokale omroep Beesel dreigt in het rood te komen

Omroep RTV Beesel heeft financiële hulp nodig van de gemeente Beesel, anders kan de zender niet in de lucht blijven. Zonder hulp staat de omroep deze maand al in het rood. De gemeente, die in 2010 het Commissariaat voor de Media heeft geadviseerd om niet langer de ‘Roermonds getinte’ omroep Vox, maar de nieuwe, geheel eigen RTV Beesel te benoemen tot lokale omroep, heeft inmiddels al een aantal malen de beurs getrokken om de boel in de lucht te houden.

Vanaf 2010 is de gemeente wettelijk verplicht om 8400 euro aan de lokale omroep te spenderen. In 2011 kreeg RTV Beesel nog eens 10.000 euro extra uit de gemeentekas. Datzelfde geldt voor 2012. Maar  omdat de omroep al vroeg in het jaar wederom op zwart zaad zat, is die 10.000 euro aan extra geld voor 2012 al helemaal uitgekeerd en uitgegeven. Als de gemeente niet nogmaals de beurs trekt, staat de omroep  deze maand alweer in het rood.

Vandaar dat de gemeenteraad een reddingsplan krijgt voorgeschoteld. Dat houdt ruwweg in dat de ruim 2.000 euro die RTV Beesel dit jaar nog tekort komt wordt bijgelapt. In 2013 moet de gemeentelijke bijdrage vervolgens verhoogd worden van de huidige 18.400 euro naar bijna 43.000 euro. Voor 2014 is becijferd dat ruim 37.000 euro voldoende moet zijn. Reden om dieper in de beurs te tasten zou onder meer zijn dat RTV Beesel tot 2015 de zendmachtiging voor Beesel in handen heeft. Als de zender tussentijds uit de lucht gaat, plukt Beesel nooit de vruchten van het geld dat nu al in de omroep is gestoken.

Volgens Jo Mullenders van RTV Beesel zou zijn omroep het met de eerder genoemde bedragen op jaarbasis mogelijk kunnen redden. „Een vetpot is het niet, maar dan hebben we in ieder geval een soort basis”, zegt hij. „Ik schat dat we jaarlijks tussen de 60.000 en 70.000 euro nodig hebben, willen we goed draaien. Voor het restbedrag zullen we nogmaals een rondje gaan maken bij het Beeselse bedrijfsleven.” Volgens Jo Mullenders zit de omroep in zwaar weer omdat het Beeselse bedrijfsleven het laat afweten als het om geld gaat. Mullenders: „Wij, de vrijwilligers, hebben er veel eigen geld ingestoken. Maar ons geld is op en het bedrijfsleven voegt nog steeds niets toe. Dat moet anders.” [Dagblad de Limburger]

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.pieterjanssen.eu/cms/2012/08/22/lokale-omroep-beesel-dreigt-in-het-rood-te-komen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>